Abbey Road

Gisteren werd in de pubquiz waaraan ik meedeed gevraagd op welke albumhoes The Beatles achter elkaar over een zebrapad lopen. Eitje natuurlijk! Abbey Road! Een zeer iconische hoes die op veel manieren geparodieerd is.

sesame road

Het was het laatste album dat The Beatles op namen en het één na laatste dat verscheen, september 1969. Alleen Let it Be zou hierna nog worden uitgegeven. Op Abbey Road aandacht voor de kwaliteiten van George Harrison als tekstschrijver: zowel Something als Here Comes the Sun staan op de plaat. The Beatles waren nog aardig aan het experimenteren, toch klinkt de plaat lekker af en pakkend. Zelfs het zeven minuten durende I Want You (She’s So Heavy) blijft wat mij betreft spannend.

Hèt zebrapad is sindsdien een bedevaartsoord voor gelovigen. Lokaal verkeer moet The Beatles hardop vervloeken om de vele toeristen die uitgebreid willen poseren in het midden van de weg. Gelukkig voor ons heeft de studio een webcam op het zebrapad gericht en kunnen wij zien hoe verschillend mensen die enkele passen kunnen nemen. Sommigen erg wijfelachtig, andere zelfverzekerd. Kijk zelf via de link !

 

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.