Allah-Las in Paradiso

Daar stonden ze dan, de vier surfers uit Venice Beach, Californië. De kleine zaal was uitverkocht voor de Allah-Las – iets wat ik nog nooit had meegemaakt. De band heeft indruk gemaakt met hun debuutplaat en optreden op het Le Guess Who-festival.

Dromerige sixtiespop

De muziek van de Allah-Las is het best te omschrijven als dromerige sixtiespop. Nummers als Don’t You Forget It en Sacred Sands lijken een-op-een overgenomen te zijn van The Shadows. Sandy zou zo van een album van Love afgeplukt zou kunnen worden, terwijl ook de invloeden van The Byrds goed terug te horen is. Zo grasduint de band lekker in het rijke oeuvre van Los Angeles uit de jaren zestig. Alles wel met een eigen sausje en zonder dat je denkt dat het geforceerd gaat. Hun album – getiteld Allah-Las – was al goed, ik verheugde mij dan ook erg op het concert.

Kort maar krachtig

Ook live stelden de Allah-Las niet teleur. Van begin af aan wisten ze de zaal te boeien. In de zaal waren opvallend veel kinderen van de jaren zestig die een tweede jeugd beleefden. Volkomen terecht: het geluid was goed, de band strak de jongens hadden er zin in. Er was alle reden om er een mooie avond van te maken.

Het was jammer dat die mooie avond maar een klein uur duurde. Dat is begrijpelijk aangezien de band pas één album en een EP uit heeft en ze alle nummers wel gespeeld hadden. Aan de andere kant, van mij had het nog niet hoeven stoppen..

Allah-Las by Soulfood Radio on Grooveshark

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.