Altijd thuis: Tiga – (Far From) Home

Reizen is best eng. Onderweg kan je van alles overkomen: van vertraging en zoekgeraakte bagage tot het belanden in een buitenlands ziekenhuis waar de noodverlichting af en toe aan springt. Ongemak en gevaar liggen altijd op de loer en eigenlijk begint dit al zodra je je eigen voordeur achter je dicht trekt. Je hoeft niet als Odysseus, ver van huis, woeste stormen te doorstaan om dankbaar te zijn dat je weer veilig thuis bent gekomen. Een succesvolle terugkeer van een vakantie of weekendje weg geeft hier al genoeg reden voor. Sterker nog, aangezien de meeste ongelukken in het eigen land gebeuren, in straal van enkele kilometers van de eigen woonplaats, is enige dankbaarheid al op zijn plaats als je ongeschonden terugkomt van een ‘reisje’ naar de supermarkt…

Natuurlijk is dat lichtelijk overdreven. Alhoewel de kans dat je wordt aangereden door een Whatsappende automobilist groter is dan dat je wordt opgegeten door een cycloop, van echt avontuur of gevaar is geen sprake. Van risico en onoplettendheid wel. En het blijkt dat als mensen zich op bekend terrein begeven en zich vertouwd wanen, zij bereid zijn meer risico te nemen. Met alle nadelige gevolgen van dien.

Dat gevoel van (schijn)veiligheid kan ook in je voordeel werken, denk ik. Als je ver van huis bent – in een minder dan optimale situatie – en toch uitstraalt dat het wel goed komt met je. Waar of met wie je ook bent.

Waar je ook bent, volgens de Canadese Dj Tiga ben je altijd een beetje thuis. Reden genoeg om niet in paniek te raken..

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *