Black Crowes vliegen weer uit

Erg lang heeft de met veel bombarie, een compilatie en een afscheidstournee aangekondigde  ‘indefinite hiatus’ van de Black Crowes niet geduurd. Ze namen in de zomer van 2011 afscheid van het publiek met twee prachtige optredens in ons eigen Paradiso Amsterdam, waarna soloprojecten de agenda al snel vulden. Zo bracht gitarist Rich Robinson een redelijk geslaagd album uit in de herfst van 2011, Through A Crooked Sun en formeerde broer en zanger Chris een band die hij bizar genoeg de Chris Robinson Brotherhood noemde. Hij nam twee jamrock albums uit die qua geluid de Grateful Dead behoorlijk naderde: The Big Moon Ritual en The Magic Door.

Of het nou broederliefde, heimwee naar volle zalen of een gebrek aan geld is, de Black Crowes vliegen weer uit. Een nieuwe tour onder de naam Lay Down With Number 13 start in Engeland in maart, waarna er tot in mei wordt opgetreden in Amerika. Meer gigs en misschien zelfs wel eens een ouderwetse tour langs de (Europese) festivals vallen niet uit te sluiten.

Een belangrijke vraag bij de Black Crowes is altijd wie er naast Rich Robinson de lead-gitaar speelt. Een terugkeer van de geliefde Marc Ford zit er niet in en ook Luther Dickinson (ook zanger van de North Mississippi Allstars), die de afgelopen jaren zijn slide in dienst stelde van de Crowes, bleek niet beschikbaar. Het is zanger Jackie Greene geworden.  Wellicht niet de meest voor de hand liggende keuze, maar wel een interessante. Greene is niet alleen een uitstekende gitarist, maar heeft zelf een succesvolle solo-carriere. Chris speelde al vaker met hem samen en Greene zit samen met drummer Steve Gorman in het tot nu toe helaas maar zelden optredende Trigger Hippy. Het doet vermoeden dat deze reïncarnatie van de band niet een heel lang leven beschoren zal zijn.

Op 19 maart komt voor de liefhebbers van het betere live werk een vierdubbele lp(ook beschikbaar als download) uit onder de naam Wiser For The Time met daarop 26 nummers van de optredens in december 2010 in New York.

Klik HIER voor de press release.

 

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.