De Tol draait 1

Een nieuwe rubriek op dit blog met dingen die ik deze week heb ontdekt of veel heb geluisterd:

1. Nieuwe videoclips – Raketkanon en Real Estate

Een videoclip heeft een andere rol dan vroeger. MTV en TMF zijn er niet meer en zeker niet meer voor muziek. Aan de andere kant kun je onmogelijk veel hits op youtube scoren, als je maar genoeg opvalt. Met dank aan kickingthehabit.nl viel mijn oog op deze clip van het Belgische Raketkanon. Toffe bandnaam, geen onaardige noiserock. Maar wat een videoclip: een remake van de clip van November Rain van Guns n’ Roses. Huwelijk van de zanger, regen bij het huwelijksdiner, vrouw dood, gitarist op een veld met haren in de wind. Prachtig gemaakt, zien is geloven!

Het compleet andere uiterste is de nieuwe videoclip van Real Estate. Die hebben voor hun nieuwe nummer “Crime” gelijk maar een gitaarinstructievideo gemaakt, met tabs. En het is een erg mooi gitaarrockliedje, dat doet uitkijken naar hun nieuwe plaat ‘Atlas’ die een dezer dagen gaat verschijnen. Zullen we hem dan maar gaan spelen, bandgenoten van Phat Elvis?

2. Fijne elektronische mixen: Galcher Lustwerk en Vladislav Delay

Fact Magazine was de afgelopen week enthousiast over twee elektronica artiesten. En dan maakt het de ontdekking wel makkelijker als beide artiesten een mix van hun eigen nummers op soundcloud hebben gezet. We hebben het over Galcher Lustwerk en Vladislav Delay. Lustwerk is een nieuwe houseproducer / rapper uit Brooklyn en ik kan jullie vertellen dat zijn debuutmix “100% Galcher” zeer fijn en zomers klinkt en dat bevalt mij goed aan het eind van deze winter. Luisteren kan hier. Vladislav Delay loopt al langer mee en maakt meer experimentele electronica, zonder dat het onluisterbaar wordt. Past meer bij het weer dan Galcher en is er niet minder mooi om. Luister hier.

3. Tear in my beer country – Sturgill Simpson

De man heet Sturgill Simpson. Het eerste nummer van zijn debuut ‘High top mountain’ heet “Life ain’t fair and the world is mean”. Op zijn plaat spelen legendarische sessiemuzikanten mee als Hargus “Pig” Robbins (piano), Brian “Freedom Eagle Bear” Allen (bas) en Bobby “Diamond Bob” Emmett (orgel). Dan weet je dat je goed zit. Het is niet zo bijzonder als de muziek van Daniel Romano, een andere nieuwe countryheld, maar wel lekker. Luister het album op Bandcamp en hieronder de clip voor “Railroad of sin”, om een of andere reden opgenomen in Azië:

 

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *