Geweldige liveplaat van Warren Haynes

Het briljante Already Free van Derek Trucks willen afrekenen en er dan op gewezen worden dat Warren Haynes dit jaar een liveplaat heeft uitgebracht. Een 2cd met DVD voor maar 18 piek. Of dat niets voor mij is? Zie daar de meerwaarde van een ouderwetse platenzaak ten opzichte van internetboeren als bol.com.

HAAM17De plaat in kwestie is de Warren Haynes Band Live at the Moody Theatre. Een volledig concert in Austin, Texas van de gitarist van onder andere de Allmann Brothers Band en Gov’ t Mule die afgelopen jaar tourde om zijn soloplaat Man In Motion te promoten. Nou was Man In Motion al een heerlijke soulvolle rockplaat, maar zoals bij veel jamrock bands en artiesten het geval is, klinkt het live allemaal nog beter. Studio-opnames worden als uitgangspunt genomen, maar kunnen op het podium twee keer zo lang worden door alle ruimte die er aan uitstapjes, jams en solo’s gegeven wordt.

Warren Haynes is naast een geweldige gitarist ook nog eens een prima zanger. Een onmiskenbaar blanke stem, maar met genoeg soul om nummers als A Change Is Gonna Come van Sam Cooke tot een goed einde te brengen. Met zijn uitstekende band (met een prominente plek voor de saxonist) speelt hij de nummers van Man In Motion, covert hij naast Sam Cooke ook Jimi Hendrix en Steely Dan en sluit hij met Gov’t Mule-klassieker Soul Shine de avond. Een topavond, waarbij ook Ian McLagan (The Faces) voor een gastoptreden aanschuift.

Je blijft verwonderd achter: wat een gitarist, wat een band en wat een fantastische plaat. En het mooie is dat Warren Haynes zoveel muziek uitbrengt dat als dit naar meer smaakt (en dat doet het natuurlijk), je heel 2013 kunt vullen met ontdekken van een van de giganten van de jam rock.

Moraal van dit verhaal: voor het betere snaarwerk sluit je Warren Haynes in de armen en koop muziek bij de lokale platenzaak. Succes gegarandeerd.

Social Share Toolbar

One thought on “Geweldige liveplaat van Warren Haynes

  1. Pingback: Gov't Mule - Shout! - Soulfood Radio

Leave a Reply

Your email address will not be published.