Gnarls Barkley: parel uit de pop

gnarls-crazySchaamte voor de hitlijst

Als redactielid van een serieus muziekblog mag ik het natuurlijk niet toegeven, maar af en toe word ik best lekker gegrepen door nummers uit de Top 40. Binnenlandse pop, floorfillers op de kinderdisco, nummers die hoog binnenkomen in de Homo 100…  Zo af en toe staan er toch gewoon heel catchy en knap gemaakte nummers in de hitlijsten. Met de European Music Awards van afgelopen weekend nog vers in het geheugen, ben ik nagegaan welke popnotering van de afgelopen jaren mij het meest is bijgebleven.

Gnarls Barkley

Al vlug schoot de naam Gnarls Barkley mij te binnen. Achter deze artiest gaan producer Danger Mouse en vocalist Cee-Lo Green schuil. Hun debuutalbum St. Elsewhere (2006) stond in het buitenland weken op nummer 1. Ook in Nederland scoorden zij goed en stond de grootste hit van die plaat, Crazy, weken in de Top 40. Het nummer is up-tempo en pakkend. De tekst is misschien een tikkeltje afwijkend voor het popgenre, maar toch heel begrijpelijk. De overige nummers op St. Elsewhere zijn ook zeker de moeite waard. Cee-Lo Green stelt in zijn teksten goeie vragen en waar mogelijk geeft hij ook antwoord. Het liefst in rijmvorm.

Ik houd dus van popmuziek… Does that make me crazy?

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.