Geen geld? Doe als Gunnar & The Grizzly boys en kaap een Google Streetview-wagen voor je videoclip.

Wat doe je als je als aanmodderend bandje een clip op wilt nemen, maar je hebt helemaal geen geld? En dan hoor je toevallig ook nog eens dat er een wagen van Google Streetview door je buurt rijdt. Een countrybandje uit Michigan was er snel uit: ze gingen die wagen gebruiken voor hun videoclip.

Gunnar & The Grizzly Boys

Gunnar & The Grizzly Boys is een onbekend bandje rondom zanger Gunnar Nyland. Samen met zijn vriend van de middelbare school Joe Rood leeft hij het archetypische small town Amerikaanse leven. Op de high school was Nyland aanvoerder van het footballteam (Rood was vice-aanvoerder), zijn ouders hebben een boerderij – waar hij nog steeds op werkt – en na zijn vervolgopleiding probeert Nyland zijn weg in de muziekindustrie te vinden. De band heeft een album en twee EP’s uitgebracht en lijkt muzikaal veroordeeld tot countrymiddelmaat uit het genre van Toby Keith. Maar in de huidige tijd heb je maar één video nodig die viral gaat en je band is plots een groot succes. Dat probeert Gunnar & The Grizzly Boys heel duidelijk met deze video. En niet zonder succes. De band is al genoemd door de Huffington Post en werd mij aangedragen door een vriend die niets (maar dan ook helemaal niets) met country heeft. Wie weet waar deze clip toe leidt?

Ik zou u zeker niet willen aanraden om meer van Gunnar & The Grizzly Boys te gaan beluisteren, de clip van That Could Be Me is wel de moeite van het bekijken waard.

J.V.

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.