Het beste van 2013

Zo aan het eind van het jaar maken wij de balans op. Welke albums vonden wij het afgelopen jaar het best? Hieronder in ieder geval mijn top-3.

3: Brendan Benson – You Were Right

Vlak voor het einde van het jaar kwam You Were Right van Brendan Benson uit. De release van het nieuwste album van Benson was een kleine week geleden, op 10 december. Op internet was het album echter al vanaf 29 november te horen en dat heb ik de laatste twee weken dus heel veel gedaan: geluisterd naar You Were Right. You Were Right is een heerlijk, afwisselend album. Hele gevoelige liedjes worden afgewisseld door rocknummers die niet zouden misstaan op een album van The Raconteurs (de band van Jack White waar Benson ook onderdeel van uitmaakt). It’s Your Choice, het openingsnummer van het album, grijpt je direct. I Don’t Wanna See You Anymore is een heerlijk soulnummer terwijl op I’ll Never Tell weer de nodige reggae-invloeden te horen zijn. Het hele album is een prettige mix van stijlen en emoties. Daarmee is het een van de beste albums van het jaar.

2: JJ Grey & Mofro – This River

Begin dit jaar kwam de nieuwe plaat van JJ Grey uit. Alles op deze plaat ademt het diepe Zuiden van de VS. De plaat staat vol prachtige southern soul en swamprock,  maar is ook funky en emotioneel. Was dit album niet dit jaar, maar vorig jaar of het jaar daarvoor verschenen, had het zonder twijfel bovenaan mijn lijst gestaan. Maar dit jaar was er een album nog beter.

This River by Sean on Grooveshark

1: Daniel Romano – Come Cry With Me

Daniel Romano was een grote onbekende, tot begin dit jaar opeens Come Cry With Me gepresenteerd werd. De hoes alleen al maakt nieuwsgierig: een jonge jongen in een cowboypak vol bloemen, een vlassnorretje en een grote cowboyhoed. Het lijkt bijna een parodie, maar bij het luisteren van het eerste nummer weet je het gelijk: de man is for real! Come Cry With Me is country zoals country bedoeld is: een traan in je bier, een twangy gitaar en prachtig gezongen. Middle Child zou zo van Hank Williams gecoverd kunnen zijn, I’m not Crying Over You en Chicken Bill zijn verschrikkelijk grappig terwijl He Let’s Her Memory (Go Wild) en A New Love (Can Be Found) voor een instantdepressie zorgen. Alles aan dit album is af en goed. Er heerst bij mij dan ook geen enkele twijfel: Come Cry With Me is hét album van 2013.

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.