In a world like this

Op 30 juli is het dan zover: het nieuwe album van de BackStreetBoys komt uit. Na vijf jaar radiostilte kunnen de fans zich eindelijk weer opmaken voor verse tracks van AJ, Howie, Kevin, Brain en Nick. Nu is het natuurlijk de grote vraag met wat voor soort muziek de jongens uit de achterstraat gaan komen. Want de leeftijd van boys zijn ze dan onderhand wel gepasseerd; de muziek pompt nog volop door hun aderen.

Eerst moet deze vraag kort worden gelegitimeerd. Muzikaal gezien behoort het mooie mannen ensemble namelijk niet echt tot de Mozarts van de moderne tijd. De meeste nummers van voorgaande albums bestaan uit simpele melodieën en oppervlakkige teksten. Makkelijk om te onthouden en om mee te zingen. Een beproefd concept dat de kassa doet rinkelen. Toch zijn hier heel wat meisjesharten mee gebroken en heel wat jongens jaloers mee gemaakt. Waarom dan het risico lopen om als versleten oude mannenclub door het leven te gaan?

Op basis van de laatste nummers die de BSB hebben uitgebracht, kan de hoop dat het geen popalbum wordt worden bijgesteld. Niemand kan ze dit verwijten. Als er fans zijn die willen luisteren en de zin of financiële motivatie is er, wie houd je dan tegen? Voor hun eigenwaarde is het alleen te hopen dat ze niet zo eindigen als collega Britney Spears. Met een optreden in Ahoy in 2011 kreeg ze de zaal niet eens vol. Voor de handvol mensen die uit medelijden wel was komen opdagen, was de show niet om aan te zien.

Nu zal het met de Boys misschien niet zo gek lopen. Er zal vast wel één van de heren aan de bel trekken als het allemaal te gek gaat worden. (Waarschijnlijk Howie want dat is de ‘verstandige’.) Het zou daarnaast ook zonde zijn als het ook zo tragisch zou aflopen met de BackStreetBoys. Ondanks het soort muziek, houdt deze jolige jongensband de zogenaamde serieuze artiesten weer scherp. Laat andere artiesten zich daarom geprikkeld voelen om te laten zien waarom ze wel serieus moeten worden genomen. Dat levert meer plezier op dan dat een icoon van de popmuziek zichzelf in het zwaard stort. Dus we hopen met zijn allen op een knaller van kwaliteitsalbum op 30 juli. Tot die tijd wachten we in spanning af. En welk nummer is daar nou geschikt voor?

 

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.