Kerst #5: Booker T & The MGs – In The Christmas Spirit

Een guilty pleasure, zo zou het heten op 3FM. Nummers of bands die eigenlijk niet kunnen omdat ze te banaal zijn, te fout, te vergezocht. En ik heb er ook één: Booker T & The MGs.

Op papier hoef ik me nergens voor te schamen. De band was tussen 1963 en 1969 de huisband van Stax Records. Als gevolg hebben zij voor ruim 500 albums de muziek verzorgd en gespeeld met de allergrootsten: Otis Redding,  Eddie Floyd, Rufus Thomas, Sam & Dave.. The Beatles waren liefhebbers van de band en zouden een keer speciaal naar het vliegveld gereden zijn om de band te onthalen. Wat een eer! (Omgekeerd was Booker T groot fan van The Beatles, wat resulteerde in McLemore Avenue, een instrumentale interpretatie van Abbey Road ). 

Niets mis mee dus.. Maar om eerlijk te zijn: als je één nummer van Booker T & The MGs gehoord hebt, heb je alles gehoord.  Men neme een funky orgeltje, bespeeld door Booker T Jones, een bluesy gitaar riff van Steve Cropper, gecombineerd met de stompende percussie en je bent er.. Uitschieters in hun repertoire zijn wat mij betreft de wereldhit Green OnionsBaby Scratch My Back en ook het nummer Time is Tight werkt vaak aanstekelijk.

Voor de rest zou hun muziek prima klinken in een supermarkt of in een lift. Op de achtergrond. En is dat even boffen, want ook zij hebben een plaatje voor kerst gemaakt. In The Christmas Spirit uit 1969. Leuk, voor op de achtergrond…

Booker T. & The MG's – In The Christmas Spirit by Soulfood Radio on Grooveshark

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.