Kort, maar intens avondje americana

ING vcIsrael Nash Gripka heeft dit voorjaar een opvolger van het prachtige Barn Doors and Concrete Floors opgenomen en na een tijdje in de studio begint het dan blijkbaar toch weer te jeuken. Samen met een gitarist uit zijn begeleidingsband, maar voornamelijk solo staat hij nu weer op de podia. Liefhebbers van americana beleefden  gisteren dus voor een appel en een ei een topavond in de maar matig bezette kleine zaal van Theater Heerlen.

Het is geen populaire muziekstijl in Nederland, dat americana. Wellicht ligt de belevingswereld van de rurale Amerikaan gewoonweg te ver af van de gemiddelde Nederlandse muziekliefhebber, maar feit is dat Gripka een groter podium en een groter publiek verdient, dan hij gisteravond kreeg.

Het leek de rootszanger niet te deren in Heerlen. Het werd een kort, maar intens optreden, waarbij het onmogelijk bleek om niet onder de indruk te zijn van de stem, waar zelfs John Fogerty in zijn jonge jaren jaloers op zou zijn geweest. Woest spelend op zijn gitar en fel blazend op een mondharmonica koos Gripka, met baard en paardenstaart, ook voor een aantal nummers van de niewe plaat die dit najaar moet uitkomen, maar uiteraard kregen de stukken van Barn Doors de meeste bijval.

Gripka beloofde terug te komen dit najaar, aangezien Nederland het eerste land zou zijn dat zijn debuutplaat New York Town omarmde. Laten we het hopen, want dit smaakte absoluut naar meer, veel meer.

Social Share Toolbar

2 thoughts on “Kort, maar intens avondje americana

  1. Pingback: Israel Nash's Rain Plans - Soulfood Radio

  2. Pingback: [Eindejaarslijst] What's new - Soulfood Radio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *