Metropolis festival 2013: veel voor weinig

Aanstaande zondag vindt weer het jaarlijkse gratis festival Metropolis in Rotterdam plaats. Het is een festival om nieuwe bands te ontdekken. Hieronder alvast vijf tips!

1. Parquet Courts

Een band uit Brooklyn die al een behoorlijke hype te pakken heeft met zijn debuutplaat Light up gold. Hun nummers zijn even puntig en gejaagd als de beste Strokeshits en ze benaderen in hun druggy meligheid de genialiteit van Pavement.

2. traumahelikopter

Er staat nogal wat garagerock op het festival – mij hoor je niet klagen – en de Nederlandse exponent daarvan is traumahelikopter. De Groningse band heeft een te gekke naam en doet ook voor de rest alles goed: snel, energiek en catchy.

3. Bombino

Hoe kan woestijnblues uit Niger hip zijn? Simpel, hij wordt geproduceerd door Dan Auerbach van de Black Keys. Hypnotiserend en steengoed op de gitaar, die Bombino.

4. Deep Sea Arcade

Een Australische band waarvan ik nog nooit eerder had gehoord. Niet erg als ze zulke fijne psychedelische rock / Britpop maken. Geen origineel geluid te vinden, maar ja, wie heeft dat tegenwoordig wel?

5. Mozes & the First Born

Ook Nederlandse garagerock (zie tip nummer twee), maar dan met echte hitpotentie en popinvloeden. Het belooft lekker weer te worden zondag en daar past Mozes & the First Born prima bij.

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.