Nieuw album Queens Of The Stone Age: …Like Clockwork

Het laatste studioalbum van Queens Of The Stone Age (QOTSA) is alweer aardig gedateerd. In 2007 verscheen Era Vulgaris, het zesde album van de stoner-rock formatie rondom Josh Homme. Door de jaren heen zijn veel bandleden gegaan en (terug)gekomen. En ook gastmuzikanten zijn meer dan welkom om mee te gaan op tour. Niet de minste overigens, wat dacht je van Mark Lanegan en Dave Grohl..?

Zeven jaar tussen twee albums is lang. Stilgezeten heeft Josh Homme echter niet. Hij is betrokken bij meerdere muziekprojecten en gelegenheidsbands. Zo drumt hij vaak mee met The Eagles Of Death Metal en heeft hij met Them Crooked Vultures (met op drums Dave Grohl en op bas Led Zeppelin’s John Paul Jones) een album uitgebracht in 2009. Daarnaast produceerde hij Humbug (2009) van The Arctic Monkeys. Druk druk druk..

Een en ander zal eraan hebben bijgedragen dat het zo lang duurde voor de band een nieuw album aankondigde. En bijna is het zover. In juni staat de release van …Like Clockwork gepland. Met daarop volgens geruchten een gastoptreden van Elton John en de drums worden verzorgd door…. jawel Dave Grohl. Voormalig drummer Joey Castillo heeft de band verlaten. Ik ben benieuwd. De recensie kun je binnenkort natuurlijk hier lezen…

In aanloop naar de release zijn twee nummers gelekt: My God Is The Sun en I Appear Missing.

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.