Nieuwe bluesheld

Er is een nieuwe bluesheld opgestaan en zijn naam is Gary Clark Jr. Hij bracht al eerder EP´s en filmuziek uit (check spotify), maar met Blak and Blu is er nu een officieel volledig album onder zijn eigen naam. In thuisland de Verenigde Staten is men diep onder de indruk, getuige de vergelijkingen met Jimi Hendrix, maar ook de gevestigde namen lopen met hem weg. Zo nodigde Eric Clapton hem uit voor het Crossroads Guitars Festival en speelde hij in december een nummer mee met de Rolling Stones tijdens hun concert in New York op 8 december 2012.

Rechtvaardigt Blak and Blu de hype, is dan de vraag. Het antwoord is dubbel: Gary Clark Jr. schrijft goede nummers, heeft een goede stem en speelt lekker ranzig gitaar. Tegelijkertijd is het een wat onevenwichtig album. Het begint met het catchy Ain´t Messin ´Round, dat ook in Nederland al wat airplay kreeg en wordt gevolgd door het lekker rockende When My Train Pulls In.  En dan zakt het weer volledig in met een vreselijk slap R&B-nummer als Blak and Blu.  Om iedereen weer wakker te schudden met een vlammende versie van Third Stone From The Sun van Hendrix.

Dat gebeurt later op de plaat nog een paar keer. Als je er net lekker in zit en klaar bent om te besluiten dat Gary Clark Jr. inderdaad een nieuwe gitaarheld is, krijg je weer een nummer als The Life voor je kiezen.  Clark lijkt niet te hebben kunnen kiezen tussen zijn oude voorliefde voor rauwe blues en een wat gelikter geluid om main stream publiek aan te spreken. Live daarentegen kiest hij duidelijk voor blues en rock, waarmee het extra jammer is dat hij wel op Werchter en niet op Pinkpop staat.

Iedereen die blues terug brengt naar de centrale plek in de muziekwereld die het verdient, is meer dan welkom. Zeker als ze zo goed spelen en zo ontspannen zingen als Gary Clark Jr. De volgende keer geen compromissen graag en wel op Pinkpop graag!

 

 

Social Share Toolbar

One thought on “Nieuwe bluesheld

  1. Pingback: [soulfoodRadioOnline] Een verveelde Keith Richards is Going Down - VanderLubben

Leave a Reply

Your email address will not be published.