Oude helden, nieuwe tracks

Tussen de nieuwe tracks van januari zaten een aantal oude helden die opnieuw van zich lieten horen. Zo kwam Bowie bijvoorbeeld na ruim acht jaar weer achter de geraniums vandaan, hetgeen natuurlijk veel aandacht kreeg. Zijn producer, Visconti gaf aan dat de rest van Bowies nieuwe album wat harder rockt dan Where Are We Now, want van dat nummer worden alleen de echte fans vrolijk. Ja, het is melancholisch, grijpt terug op Bowies periode in Berlijn, klopt allemaal. Het is ook een vreselijk saaie, onsamenhangende teleurstelling.

Ook Prince brengt de laatste tijd weer nieuwe muziek uit, waaronder een paar weken geleden het nummer Screwdriver. Het lekker stampende gitaarnummertje was compleet met lyrics video terug te vinden op youtube, maar de Minneapolis Midget heeft zich blijkbaar bedacht en de video laten verwijderen.  Dit korte filmpje geeft in in ieder geval een indruk en belooft meer releases dit jaar.

Het laatste album van de Strokes, getiteld Angles was zo slecht dat zelfs de bandleden er afstand van namen. De nieuwe single, One Way Trigger, belooft niet veel goeds voor de nieuwe plaat die Comedown Machine gaat heten. Hoeveel troep kan hun reputatie nog aan, is de vraag die nu opdoemt…

Tot slot de nieuwe single van droefsnoet Mark Oliver Everett, opererend onder de naam EELS. Hij heeft zijn liveband intact gelaten na de laatste tournee en geen moeilijk concept bedacht voor zijn nieuwe plaat, Wonderful, Glorious, die deze week uitkomt. Verwacht dus geen verrassingen, maar een solide toevoeging aan het groeiende oevre. Voer voor fans dus.

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.