Primavera Sound Festival 2013

Festivalstemming

Nog ruim een week en dan gaat het Primavera Sound Festival in Barcelona weer van start! Vijf dagen gevuld met muziek, bier, hipsters en – als het weer een beetje meezit – zon! Reden genoeg om even vooruit te kijken..

Twee keer eerder was de Soulfoodredactie op dit festival te vinden. Dit jaar zullen Mathijs en ik als afgevaardigden aanwezig zijn. Het festival kent een brede programmering: rock, dance, folk, hardcore, indie, hip-hop.. Er staan grote namen, maar ook nieuwkomers en lokaal talent.

Het volledige overzicht met artiesten vind je hier.

Verwachtingen

Persoonlijk kijk ik erg uit naar Tame Impala. In 2010 maakte ik kennis met de Australische band, groot geworden via MySpace. Hun debuutalbum Innerspeaker eindigde dat jaar hoog in mijn Soulfoodjaarlijst. De plaat bevat dromerige rock nummers. Soms heel Beatlesque, soms wat steviger, meer garage rock. Hun optredens schijnen wat ongecoördineerd te zijn, wat ruimte geeft om te jammen.

En omdat er zoveel hipsters komen, ben je bijna verplicht een van de hipste bands van vorig jaar te programmeren: Django Django. Indie art pop rock, met folk invloeden.. Zoiets. Kunstzinnige Schotten, die momenteel in Londen wonen. Catchy riffs, opzwepende percussie en bijzonder mooie zang. Ik ben benieuwd!

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.