Prince – Art Official Age

prince-art-official-ageDe nieuwe plaat van Prince, Art Official Age, begint feestelijk met een funky gitaartje en een beat die niet hadden misstaan op een single van Pharell Williams en Nile Rodgers.  De kleine paarse engerd is terug en begint furieus op zijn eerste plaat sinds het weinig opzienbarende 2010. Het titelnummer mixt allerlei muziekstijlen met als resultaat een glorieuze teringzooi.

Helaas zijn niet alle tracks even opzienbarend. Single Breakfast Can Wait is een op zich een lekker R&B-nummer, maar waarom dat vervelende babystemmetje in de laatste minuut? Prince zou sowieso ver weg moeten blijven van de stemvervormer: in vrijwel ieder nummer haalt hij zijn stem door de mangel, hetgeen eerder afleidt, dan een daadwerkelijke bijdrage levert.

The Gold Standard is Prince zoals we hem kennen: een lekker feestnummer dat niet misstaan had op eerder succesplaten uit de jaren ’90. Slotnummer Funknroll staat op zowel Art Official Age als het tegelijkertijd uitgebrachte Plectrumelectrum. De minimale beat na het stevige door 3rdEyeGirl gespeelde intro had alles om een hitsingle te worden, als Prince er tenminste niet voor had gekozen de track met lelijke synthesizer-meuk te eindigen.

Verder is er eigenlijk weinig te melden. We kennen de met dat verschrikkelijke falsetstemmetje gezongen ballads onderhand wel en ook de electrofunk van Prince hebben we eerder en urgenter gehoord. Art Official Age: een aantal opmerkelijke tracks en verder vooral voer voor fans.

 

Social Share Toolbar

One thought on “Prince – Art Official Age

  1. Pingback: Prince & 3rdEyeGirl - Plectrum Eclectrum - Soulfood Radio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *