Robert Plant – Lullaby and the Ceaseless Roar

2Diep respect voor Robert Plant. Terwijl menigeen zou zijn gezwicht voor de vele miljoenen die hij zou kunnen verdienen met het zingen van oude succesnummers, kiest de voormalige zanger van Led Zeppelin gewoon voor het opnemen van nieuwe muziek.

Wie hem op Pinkpop heeft zien optreden met zijn Sensational Spaceshifters, weet dat Plant de goede keuze maakt. De oude veldheer genoot zichtbaar van zijn band en de bakken respect van het publiek. En die respons was terecht ook: een strakke, maar eclectische band zette een boeiende rockshow neer, waarin oude blues, in een nieuw jasje gestoken favorieten van Led Zeppelin en oosterse klanken voor een van de meest verrassende optredens van de dag zorgde. Waarom dan vier decennia oude nummers gaan zingen, terwijl je toch al niet weet wat je met je geld moet? Niet dat Plant tijdens optredens nummers van Zeppelin schuwt, maar het zijn de kersen op de taart.

Lullaby and the Ceaseless Roar begint met een fraaie bewerking van traditional Little Maggie. ‘Country and Eastern’ noemt Plant zijn aanpak: hij laat een oosterse wind waaien over de Keltische velden en het resultaat is betoverend. Weinig albums zullen dit jaar zo intrigerend begonnen zijn.

Het hoge niveau wordt niet het hele album wordt volgehouden en Embrace Another Fall vliegt zelfs gierend uit de bocht. De uit duizenden herkenbare stem klinkt echter warm en intens en zijn band geïnspireerd en bij ieder luisterbeurt wint het album aan kracht. Plant laat overtuigend zien dat je als veteraan een eigentijds album kan maken zonder overdreven acht te slaan op heersende trends. Mick Jagger zou dit album eens goed moeten beluisteren.

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *