Scissor me timber

In eens waren ze daar voor het grote publiek; Sissor Sisters. De naam is alleen al is een statement voor de vrijheid van lichaam en geest. Met de ultra latente discorevivalsong I don’t feel like dancing kregen de zusters in 2006 alle voetjes van de vloer. Helemaal uit het niets kwamen ze ook weer niet. De plaat was namelijk afkomstig van het tweede album.

De eerste hit werd gescoord in 2004 met een cover van Pink Floyd’s Comfortably Numb. Het nummer bereikte maar liefst een nummer 10 notering in de Britse charts. In hetzelfde jaar bereikt hun debuutalbum Sissor Sisters zelfs de nummer één positie in Groot Brittannië. Over het gehele jaar was het ook nog eens de best verkochte plaat op de Noordzee eilanden. In de Verenigde Staten, het land van herkomst, brak de band mondjesmaat door. Dit had deels te maken met hun onwil om de insinuerende plaat te censureren.

images (1)

Twee jaar later zette de band hun Europese succes door met het album Tah-dah. Met name in Groot Brittannië konden de gezusters rekenen op samenwerking met toonaangevende acts als Franz Ferdinand en Elton John. De laatste had een grote inbreng in de eerder genoemde megahit I don’t feel like dancing.

Hierna volgde een periode van touren en afwezigheid. Na ongeveer 18 maanden in de studio te hebben doorgebracht kwam het album Night Work. De stijl van de band bleef onveranderd. Champagne-achtige muziek bleef ook hun laatste album uit 2012, Magic Hour, bepalen. Momenteel houdt de band echter een sabbatical voor onbepaalde tijd.

Ondanks dat er is benadrukt dat de zusters niet uit elkaar zijn, is het wellicht ook even tijd om na te denken. De unieke muzikale stijl laat niemand geheel onberoerd, zeker niet in combinatie met het controversiële imago van deze act. Toch mist de band hierdoor ook een beetje de kracht tot vernieuwing. Om niet met een vijfde album aan te komen, dat hetzelfde klinkt als de vorige vier, is het hopen dat ze weer met iets nieuws en verrassends komen. Kortom: Scissor me timber!

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.