The XX doet Beyoncé

U bent waarschijnlijk bekend met het oeuvre van Beyoncé, of u het nou wilt of niet. Ze zong playbackte bij de inauguratie van Barack Obama, tijdens de half time show bij de Super Bowl en is niet van de radio af te slaan.

The XX

Toch maakt miss Knowles ook weleens muziek waar blijkbaar potentie in zit, zo heeft de Britse indieband The XX ontdekt. Tijdens één van hun shows in Texas besloot deze formatie dat ze een nummer moesten spelen van een Texaan. Goede countrynummers genoeg om uit te kiezen, maar deze pasten niet helemaal in hun straatje. The XX koos het nummer I Miss You van Beyoncé. Op hun Facebook-pagina legt de band uit waarom.

Whilst on tour in Texas, we decided to cover a song by a Texan. She is one of our favourite artists of all time, Beyonce. This song has always meant a lot to us and was written with another artist we really admire, Frank Ocean. Happy Valentines day to you all. Lots of love, xx. The xx

Gisteren plaatste The XX hun cover van dit nummer op YouTube en ik moet zeggen dat het resultaat er mag zijn. In de zwaar emotionele versie van The XX is een goed samenspel tussen de twee bandleden, er is geen sprake van afleidende beats (zoals in het origineel). Het duo weet dit nummer beklemmend klein te krijgen.

Travis

Natuurlijk zijn er wel meer nummers beter geworden door een cover. De cover die mij nog steeds het meest in het oog springt, is Travis’ versie van Hit Me Baby One More Time. Het origineel van Britney Spears is natuurlijk een vervelend nummer, maar niet als Travis het speelt. Dus speciaal voor uw viewing pleasure: Travis!

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.