U2 is een ouwelullenband

Prachtige week voor liefhebbers van Bono en consorten. Tijdens de presentatie van Apple verscheen ineens het nieuwe album van U2 in ieders iTunes. Mooie mediastunt en wereldwijd aandacht gegarandeerd natuurlijk.

Het cadeautje dat Apple overigens 100 miljoen heeft gekost, werd niet door iedereen begrepen: check deze site vol reacties van mensen die zich afvragen wie of wat U2 in godsnaam is.

Inmiddels heeft Apple zelfs een site gelanceerd met instructies hoe je het album van U2 weer kunt verwijderen.

Het nieuwe album, Songs of Innocence, krijgt wisselende recensies. Uiteraard delen de cheerleaders van Rolling Stone weer 5 sterren uit, maar verder vooral negatieve reacties. Gijsbert Kamer van de Volkskrant vindt bijvoorbeeld dat U2 klinkt als ‘een stel mannen in een midlife-crisis’.

Zelf voel ik geen enkele behoefte om (nieuwe) muziek van U2 te beluisteren, maar wat ik wel opvallend vond was het nieuws dat 24 oude titels van U2 in de iTunes top 100 staan.

Over een maand is iedereen de titel van die slappe nieuwe single (een ode aan Joey Ramone nota bene) alweer vergeten en draait men op iTunes weer gewoon Sunday Bloody Sunday. U2 is een ouwelullenband.

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *