Voor gratis

Het is crisis, al voelt nog niet iedereen dat in zijn portemonnee. Sterker nog, sommige artiesten geven hun muziek gratis weg! Kun je hun muziek legaal downloaden, gewoon voor gratis. Hieronder een rijtje tips voor gratis muziekjes:

1. Italians do it better

Tja, zo zijn ze die Italianen. Al gaat het hier niet om Italianen per sé, maar om Italo disco. Johnny Jewel is platenbaas van Italians do it better en mastermind achter the Chromatics en Glass Candy. En hij biedt een staalkaart van zijn label als download aan, After dark II. Doen, als je van onderkoelde electro houdt!

2. Jon Hopkins Fact Mix

Eerst het slechte nieuws: Jon Hopkins heeft samengewerkt met Coldplay. Goeie nieuws: dat komt omdat Jon Hopkins de rechterhand is van Brian Eno en dat is andere koek. Op zichzelf maakt Hopkins minimale techno vermengd met Enoiaanse ambient, te horen op deze mix van het tijdschrift Fact, te downloaden van hun website.

3. Killer Mike & El-P – Run the Jewels

Hun samenwerking wordt wel beschreven als een hedendaagse kruising van Public Enemy en Ice Cube en dan weet je dat het goed is. Als je tenminste van old school hiphop houdt. En ze hebben onlangs een heel nieuw album op internet gezet. Downloaden dus!

4. Chance the Rapper – Acid Rap

Ben je niet old school maar new school hiphop, probeer Chance the Rapper. 18 lentes jong en al een steengoeie rapper. Kanye West meets Kendrick Lamar. Toppie! Download zijn mixtape Acid Rap.

5. Wilco – live

Het bovenstaande allemaal te nieuwerwets? Dan is Wilco wat voor jou. Op hun eigen festival speelden ze afgelopen vrijdag een set vol covers, veel covers. Beatles, Big Star, Television etc etc. Het is bootlegkwaliteit, maar toch het downloaden waard!

6. Daniel Romano – Lagniappe Sessions

SoulFood ontdekking Daniel Romano heeft ter nagedachtenis aan countrygod George Jones twee van zijn liedjes opgenomen. Bloedmooi en zomaar te downloaden via Aquarium Drunkard.

 

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.