Willy Mason – Carry On

Vijf jaar hebben we erop moeten wachten, maar Willy Mason is terug. Vijf jaar geleden kwam de crooner met If The Ocean Gets Rough, een plaat die ik grijsgedraaid heb. Maar daarna werd het stil rondom de zanger uit Martha’s Vineyard. Tot begin dit jaar. Toen stond hij plots op het podium met bekende namen als Mumford & Sons en Ben Howard. Het leek een vooraankondiging op een nieuw album. In oktober ‘lekten’ de eerste nummers al uit, maar vorige week verscheen Carry On dan eindelijk.

In tegenstelling tot If The Ocean Gets Rough is Carry On geen treurige album. Mason’s nieuwe plaat is er een gevuld met lieflijke luisterliedjes. Bombastische nummers of verschrikkelijke tranentrekkers zijn niet op de cd te vinden.

Gezapig .. maar ook weer niet

Sterker nog, als je maar een keer naar het Carry On zou luisteren, zou je het album zelfs gezapig kunnen noemen. Het is dan ook een absolute aanrader om meer dan een keer naar de cd te luisteren. Voor de goede verstaander zijn er genoeg pareltjes te ontdekken. Zinsnedes als My mother and my father and my television (Show Me the Way) of I can only hope the weather treats you like a friend (Shadows in the Dark) vullen de cd en maken de tracks met elke luisterbeurt weer mooier.

Een beetje Hot Chip

Carry On is geproduceerd door Dan Carey. Deze man heeft ook albums geproduceerd voor electronische bands als Hot Chip, Tame Impala en Kylie Minogue. En hoewel goed verstopt, ook op het trage folkalbum van Mason is dit terug te horen. In verschillende nummers zijn drumcomputers of electronische geluidjes terug te horen. Doordat ze zo goed verstopt zijn, vallen ze bij een eerste luisterbeurt vaak niet op. Deze elementen geven het album echter een heel andere dynamiek dan een doorsnee folkplaat.

Met mooie teksten, de prettige sonore bariton van Willy Mason en de invloeden van Dan Carey, is Carry On een plaat geworden die moeilijk op waarde te schatten is. Mensen met geduld zullen de vele lagen goed kunnen waarderen. Mensen die op zoek zijn naar hapklare brokken, kunnen misschien beter beginnen met If The Ocean Gets Rough.

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.