#Winter 1: 3 nummers voor op de bank

Uiteraard is niets menselijks de meest zuidelijke scribent van dit blog vreemd. Met dit weer natuurlijk tijd zat om een doorwrocht stuk te schrijven over de invloed van de luit op de jazzcultuur in vooroorlogs Zambia of een analyse van het interpunctiegebruik van John Lennon met u te delen. Niets daarvan, de drang om op de bank te  liggen en goede muziek te draaien won het van ambitie.

Daarom hierbij gewoon drie mooie nummers over de winter. Geen Snow met zijn ellendige Informer of de eens mighty Red Hot Chilli Peppers, wier post-jaren ´80-truttigheid zo mooi geïllustreerd wordt in de hitsingle Snow.

Allereerst Iron  and Wine met Wolves (Songs of the Shepherd´s Dog). Een prachtig nummer, dat terug te vinden is op het album Shepherd´s Dog uit 2007.

Dan Dead of Winter van het depressieve, maar prachtige album Electro-Shock Blues uit 1998. Ook hier geen opgewekte teksten, maar een hoofdpersoon die zingt over zijn moeder die met kanker te maken krijgt.

Tot slot en speciaal voor bondgenoot Sebastiaan van der Lubben een nummer van de ´maar zeer matig getalenteerde´ Rolling Stones. Van hun album Goats Head Soup uit 1973 het trage, maar sfeervolle Winter.

Zo. En dan nu weer terug naar de bank.

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *