X-mas!

Calico the band – Santa have Mercy

Ik kende ze niet, Calico the band, maar wat een nummer. Sexy, stonesy, grappig en een geweldige clip.

The New Mendicants – A Very Sorry Christmas

Een nieuwe band van powerpophelden Joe Pernice (Pernice Brothers) en Norman Blake (Teenage Fanclub) met leden van The Sadies. Een Kerstklassieker in de dop.

Run the Jewels – A Christmas Fucking Miracle

Makers van het beste hiphopalbum van dit jaar, Killer Mike samen met El-P. En ook een geweldige clip.

Eli “Paperboy” Reed – Party Hard for Xmas

Meer rhythm & blues dan soul, dit nummer van Eli Paperboy Reed. Voor als het Kerstfeestje wat peper (paper?) in de reet kan gebruiken.

Jacco Gardner – Magic of the cold

Het Nederlandse sixtieswonder heeft een instrumentaal Kerst / winterliedje gemaakt. De clip bestaat uit beelden van een hilarisch matige Mexicaanse Kerstfilm uit de jaren zeventig.

Sha la da’s  – Sha-la-da-la-la (Christmas Time)

Soul en Kerstmuziek gaan goed samen, zo blijkt ook maar weer uit de jaarlijkse kerstsingle van het Daptone-label. Dit keer in een Phillysoul stijl van de Sha la da’s. Heerlijk!

Cornershop – Every year so different

Een beetje smokkelen, want een liedje van vorig jaar van de meesters van de oriëntale Britpop. Maar wat een funky deuntje.

Lonnie Holley & Mammane Sani Abdullaye – On my way to Christmas

Lonnie Holley is een Amerikaanse beeldend kunstenaar die op latere leeftijd (zestig plus) muziek is gaan uitbrengen. Grotendeels geïmproviseerd, maar wat een stem en soul. Balsem voor de ziel. Dit nummer nam hij recent op in Utrecht met de Nigeriaanse muzikant Mammane Sani Abdullaye tijdens het Le Guess Who festival, waar beide optraden.

Mark Kozelek – God rest ye merry gentlemen

En tot slot, een klassieker. Uitgevoerd door opperbrompot Mark Kozelek, een Amerikaanse singer-songwriter ook bekend onder de namen Red House Painters en Sun Kil Moon. Maar wie nostalgisch terugdenkt aan de ingebeelde Kerst van vroeger, van voor de commercie en toen het nog echt wat betekende, is bij hem op de juiste plek. Luister hier.

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *