You’ll Never Walk Alone

Dit weekend heb ik naar de film De Marathon gekeken. Een prachtige film die ik iedereen kan aanraden. De film is rauw, grappig, verdrietig, snoeihard en – bovenal – erg Rotterdams. De film gaat over een man met kanker die om wat voor reden dan ook de marathon van Rotterdam lopen. Ik ga hier niet teveel vertellen over het plot: u moet het zelf maar kijken.

Wat ik u wel kan vertellen is dat ik aan het eind van de film als een klein kind aan het janken was. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze winter bij een van mijn ouders voor de tweede keer kanker geconstateerd is. Mijn tranendal deed mij denken aan een moment tijdens het eerste gevecht tegen deze vreselijke ziekte.

Zeven jaar geleden, toen kanker voor het eerst was vastgesteld, zat ik op mijn studentenkamer een beetje te rommelen. De muziek op mijn computer stond op shuffle. Sebastiaan van der Lubben, de lezer van dit blog niet onbekend, belde mij op om te vragen hoe het nu verder zou gaan. Op het moment dat we uitgesproken zijn en ik het volume van mijn muziek weer opendraai, komt er op de shuffle een nummer voorbij dat ik sindsdien niet meer met droge ogen kan kijken.

You’ll Never Walk Alone

En dan natuurlijk wel de versie van Gerry & The Pacemakers.

Iedereen kent het nummer, al dan niet gezongen door Lee Towers. Het nummer is oorspronkelijk geschreven door Rodgers & Hammerstein voor de musical Carousel, maar is misschien nog wel het bekendst door hun verbintenis met de harde kern van Liverpool FC. Veel bekende artiesten hebben hun vingers gebrand aan You’ll Never Walk Alone. Sterren als Frank Sinatra, Elvis Presley, Bob Dylan en Perry Como hebben versies uitgebracht van dit nummer, maar niemand kan volgens mij tippen aan de versie van de Liverpudlians Gerry & The Pacemakers.

You’ll Never Walk Alone is een guilty pleasure van mij geworden. Een nummer waar ik erg aan moest denken toen ik de extreem Rotterdamse film De Marathon keek. Zowel de film als het nummer kan ik u beide van harte aanraden. Voor de film moet u zelf wat moeite doen. Gerry & The Pacemakers beluistert u op deze pagina.

You'll Never Walk Alone by Soulfood Radio on Grooveshark

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.