Youtube jezelf

Een leuke exercitie voor een druiligere middag in mei; je eigen naam intikken in het zoekveld op Youtube en kijken wat er gebeurt. Toegegeven, het helpt als je een enigszins excentrieke naam hebt om op originele nummers uit te komen. Voor mij, Atte, is dit voordeel dus zeker van toepassing. Hieronder de eerste vijf muzikale hits met in de titel Atte. (Deze regel is cruciaal, want anders komen we niet voorbij de reviews van de AT-TE (All Terrain Tactical Enforcer) uit Star Wars.)

1. ATTE HEART MIKKO

Een zweverig nummer uit waarschijnlijk Finland. In de clip zien we twee iets te magere hipster tieners. Gelet op de vocalen zouden deze figuren ook de muzikanten kunnen zijn, maar dat is totaal niet duidelijk. Een zoektocht op internet levert vrij weinig op over dit obscure nummer. Meer dan een leuk opwarmertje is het niet.

 

2. Mehr als nur ein 16er – Nr.32 Atte187

Dit nummer komt rechtstreeks uit de untergrund scene van de Duitse hiphop. Althans dat nemen we maar aan, want veel valt er over de muzikanten ook al niet te vinden. Hoe dan ook gaat het nummer over iemand die zich meer voelt dan een zestienjarige. Rappers Nr. 32 en Atte187 laten daar geen misverstand over verstaan. De oplettende lezer heeft trouwens nu wel in de gaten dat deze Atte een gangster van de bovenste plank is: 187 is bij de Amerikaanse politie de code voor moord.

 

3. Atte Panokoski – Eroottinen Luontopolku

Dit keer geen clip, wel weer een Fin. Meneer Panokoski gaat los op zijn synthesizer en gitaar. Erg boeiend is dit nummer niet. Het lijkt een beetje op een mix tussen zanger Rinus en Zorba de griek, alleen dan opgenomen naast een iglo.

 

4. Yenke Sharry Mann Official Video – Atte di chiri

Nadat we een thuisopname van een Indiase MC even hebben overgeslagen, tijd voor een serieuzer oosters tintje. Een lekker Bollywood deuntje gezongen door de nieuwe Benny Lava. Leuk clipje ook, lekker cruisen langs alle curiosa die de Indiase bermcultuur te bieden heeft.

Overigens wordt de liefhebber van de meer klassieke Indiase muziek niet overgeslagen. Atte Wangoon Gun Tee  van Chamkila & Amarjot, laat iedere slang uit zijn mandje swingen.

 

5. DJ Atte Ft Jaywon, Phenom, Jumabee, Aina More & Omo Akin – Inosa Etuba (NEW 2012)

Wederom een sprongetje naar de andere kant van de wereld. Dit keer naar Afrika. DJ Atte neemt ons daar met zijn vrienden mee in de Afrikaanse muziek, voorzien van een elektronisch randje. Van oorsprong komt DJ Atte uit Nigeria. Tenminste als we zijn heuse LinkedIn pagina mogen geloven. Naast dit nummer en zijn marketing activiteiten, houdt DJ Atte zich onder andere ook bezig met het remixen van rapmuziek.

Voor mij is de winnaar Yenke Sharry Mann. Dit heeft vooral te maken met het feit dat Finse muzikanten in de lijn der verwachting lagen. (In Finland wordt de naam Atte ook gebruikt). India is daarom wel even andere koek. Nigeris op zich ook (net als India ligt dat dichter bij de evenaar). Helaas voor DJ Atte, swingt Yenke Sharry Mann echt de pan uit. Onze DJ weet daarentegen niet te overtuigen.

Voor degenen die ook op leuke resultaten stuiten (Jan dus niet), laat het ons weten!

Social Share Toolbar

Leave a Reply

Your email address will not be published.